Hulpwinkel

Hulpwinkel, gespecialiseerd in het leveren van hulpmiddelen voor ouderen, wilde doorgroeien en hiervoor was een nieuw e-commerce platform nodig. Ecombuilders realiseerde een volledig vernieuwde Magento webwinkel – en was betrokken van strategie tot eindproduct.De nieuwe webwinkel van Hulpwinkel heeft een betrouwbare uitstraling die past bij de doelgroep, wordt uitstekend gevonden in de zoekmachines en heeft een ultrasnelle laadtijd. Door integratie van onder meer klantenreviews, online chat en keurmerk sluit de vernieuwde webshop volledig aan bij de gekozen strategische insteek van zekerheid en veiligheid.

Uitdaging

Hulpwinkel wilde professionaliseren en zocht een Magento specialist die ook strategisch mee kon denken. Het was van belang dat de webshop geschikt werd gemaakt voor ouderen en goed ging scoren in de zoekmachines. Ook een hogere conversie was wenselijk. Hulpwinkel.nl draaide voorheen op een Joomla Virtuemart systeem. Gezien de beperkingen hiervan op het gebied van vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid was het nodig om over te stappen op Magento. Aan Ecombuilders de opdracht om een volledige webshop neer te zetten.

Oplossing

Ecombuilders besloot samen met Hulpwinkel om over te gaan op Magento. Bij de ontwikkeling van Hulpwinkel.nl heeft Ecombuilders specifiek oog gehad voor  de doelgroep (65+). Vertrouwen, veiligheid en service spelen een grote rol in het aanspreken van deze doelgroep. Daarom kunnen websitebezoekers nu chatten met een medewerker, zijn er klantenreviews geïntegreerd in de site en heeft de site een keurmerk verkregen.

Het nieuwe design is zeer gebruiksvriendelijk. Bezoekers kunnen zoeken op zowel klacht als product. Ook zijn de producten duidelijk geordend en is het design overzichtelijk. Verder kan de webshopbezoeker de lettergrootte van de webpagina gemakkelijk aanpassen en staan belangrijke buttons extra groot aangegeven: wat de zoektocht voor ouderen vergemakkelijkt.

Ook is de webshops responsive gemaakt, wat zorgt voor een optimale winkelervaring op zowel mobiel, tablet als pc. De nieuwe webshop is daarnaast maximaal geoptimaliseerd voor de zoekmachines en zorgt voor een hogere conversie.

Resultaat

Ook benieuwd geworden hoe het er allemaal uitziet? Bekijk het op www.hulpwinkel.nl

Posted in