Buchbaumshop & Thujashop

Ecombuilders was vanaf de start betrokken bij de realisatie van Buchbaumshop en Thujashop: internationale online webwinkels gericht op de tuinbranche. Ecombuilders koos samen met de klant voor een specialistenprofilering in de vorm van niche-webwinkels. Verschillende specialistische winkels vallen hierbij onder één paraplu. In de webwinkels komt de specialistenprofilering en liefde voor de plant duidelijk naar voren. Design en huisstijl zijn op maat gemaakt. De webwinkels zijn juridisch en financieel aangepast op het buitenlandse beleid waaronder zij vallen.
Inmiddels zijn de webwinkels al geruime tijd actief in Duitsland en Zwitserland; en deze zijn zo ingericht dat deze zeer succesvol blijken in de markt. Ecombuilders denkt samen met de klant verder na over toekomstige groeiplannen.

Uitdaging

Het online verkoopkanaal wordt steeds belangrijker, dit geldt ook voor de tuinbranche. De opdrachtgever zocht een specialist om strategisch mee te denken over internationale, online mogelijkheden in deze branche; en om de webwinkels zo goed mogelijk in te richten en te ontwikkelen.

Oplossing

Vanaf de strategie was Ecombuilders betrokken bij de ontwikkeling van Buchbaumshop (verkoop van buxusbomen) en Thujashop (verkoop van thujen).

Samen met de klant zochten wij uit welke markten het meest geschikt waren om het online concept voor in de tuinbranche uit te rollen: in Duitsland en Zwitserland bleken goede kansen te liggen.
Ook kozen wij er samen voor om niche-webwinkels te starten: waarbij meerdere specialistische webwinkels vallen onder één paraplu. Voor deze profilering als specialist is bewust gekozen: consumenten kopen immers graag bij een specialist.

De huisstijl en het design van de webwinkels zijn op maat gemaakt. Het design sluit goed aan bij de doelgroep en is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Liefde voor de plant komt terug in het logo – in de vorm van een groen hart. Dit sluit aan bij de gekozen profilering van specialist met hart voor groen. Ook zie je de specialistenprofilering terug in de kwalitatieve productafbeeldingen en gedetailleerde productinformatie: deze krijgen goed de ruimte in de webwinkels. De mogelijkheid tot reviews draagt verder bij aan de betrouwbare uitstraling van de webwinkel.

In het buitenland is sprake van andere regelgeving, ook zijn er zijn andere financiële processen. Samen met de klant heeft Ecombuilders ervoor gezorgd dat juridisch en financieel alles in orde is gemaakt voor de webwinkels.

De webshops zijn zo ingericht dat deze zeer succesvol blijken in de markt. Ecombuilders en de opdrachtgever denken samen verder na over toekomstige groeiplannen.

Resultaat

Nieuwsgierig naar het resultaat? Neem een kijkje op http://www.buchsbaumshop.de of http://www.thujashop.de

Posted in