Cangoo

Cangoo is een van de grootste spelers op de bakfietsenmarkt. Ecombuilders ontwikkelde de webshops van Cangoo en was betrokken bij de vertaling van strategie naar design. De webshops worden geopend in Nederland, Duitsland en Denemarken. Daarnaast wordt er een Engelstalige webshop ontwikkeld. De webshops zijn responsive gemaakt, wat zorgt voor een optimale winkelervaring op zowel mobiel, tablet als pc.

Uitdaging

Cangoo wilde webshops die aansloten bij de bedrijfsstrategie. Cangoo heeft een specifieke service, waarbij je niet alleen je bakfiets koopt maar bijvoorbeeld ook een servicepakket kunt afsluiten waarmee je reparatie aan huis of onderweg kunt afnemen. Service staat voorop bij Cangoo en dit wilde zij in de site terug laten komen.

Cangoo zocht een Magento specialist om nieuwe webshops van hoog niveau neer te zetten en in meerdere landen te lanceren.

Oplossing

Ecombuilders ontwikkelde voor Cangoo vier webshops binnen één Magento core installatie: een Nederlandse, Deense, Duitse en Engelstalige webshop. Zo kan Cangoo een zo groot mogelijke internationale doelgroep dekken.

Om duidelijk aan de webshopbezoeker te communiceren dat service centraal staat bij Cangoo, is dit duidelijk terug te vinden in het design en de functies van de webshops. Zo is er een live chat in de webshops geïmplementeerd en is de mogelijkheid tot het geven van klantenreviews aanwezig.

Daarnaast zijn veelgestelde vragen opgenomen en is het telefoonnummer van de klantenservice duidelijk zichtbaar op de sites.

Verder is er voor klanten van Cangoo de mogelijkheid om een eigen account aan te maken waar ze onder meer productinformatie (zoals handleidingen) kunnen bekijken, afspraken kunnen maken met de reparatieservice en contact op kunnen nemen met de klantenservice. Ook kunnen ze hier hun serviceabonnement upgraden en een overzicht of de status van hun reparatie bekijken. Verder zijn de webshops zijn responsive gemaakt, wat zorgt voor een optimale winkelervaring op zowel mobiel, tablet als pc.

Resultaat

Benieuwd naar het resultaat? Bekijk het op http://www.cangoofamilybike.nl/

Deze Nederlandse webshops staat al live. De Deense, Duitse en internationale webshop volgen de komende maanden.

Posted in